شامپو
  • ارتباط با دانشگاه
  • اولین پروژه دانشگاه تربیت مدرس
  • دومین پروژه دانشگاه تربیت مدرس

شامپو شامپو گیاهی

شرکت صنعتی و بازرگانی صحت با توجه به رسالت خود و نظر به اهمیت فعالیتهای مشترک بین صنعت و دانشگاه ، همچنین به منظور رفع نیازهای جامعه و ارتقا سطح علمی دانش پژوهان و افزایش سطح کیفی محصولات آرایشی و بهداشتی موجود در بازار تصمیم به همکاری علمی و عملی با دانشگاه ها و مراکز علمی معتبر داشته و در این راستا با تعدادی از مراکز علمی قرارداد همکاری متقابل منعقد نموده است.

از جمله این همکاری های مشترک می توان به قرار داد مشترکی که بین این شرکت و دانشگاه تربیت مدرس تحت عنوان " ارزیابی ترکیبات موثره گیاهی با ویژگیهای کاربردی در صنایع بهداشتی" منعقد شده است اشاره نمود. نتایج بررسی های صورت گرفته در این طرح بعنوان مقاله ای در پنجمین کنگره عناصر کمیاب که در دیماه سال 95 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد ارائه و بعنوان مقاله منتخب بخش ارتباط صنعت با دانشگاه برگزیده شد.

همچنین در قرارداد مشابه دیگری مابین دانشگاه تربیت مدرس و شرکت صنعتی و بازرگانی صحت، پروژه ی " تأثیر مدت زمان عصاره گیری بر ترکیبات طبیعی سه گونه ی اکوتیپ حنای ایرانی" مورد مطالعه قرار گرفت و نتایج آن در ششمین کنگره ی ملی گیاهان دارویی ایرانی ارزیابی گردید و بعنوان پروژه ی برتر انتخاب گردید.

بدینوسیله از کلیه ی مراکز علمی معتبر که مایل به همکاری با شرکت صنعتی و بازرگانی صحت در طراحی و اجرای پروژه های علمی و تحقیقاتی  هستند، دعوت به همکاری می نماید.

ارتباط با ما

  • رایانامه: r.d@sehat.ir
  • تلفن تماس: 73471 داخلی 275

پنجمین کنگره ملی گیاهان دارویی

30 آذرماه لغایت 2 دیماه 1395 - دانشگاه تربیت مدرس

ارزیابی میزان برخی عناصر مهم در گیاهان داروئی پر مصرف در صنایع بهداشتی

میترا جمشیدی1، فائزه قناتی2، معصومه صفری3

1. پژوهشگر شرکت صنعتی و بازرگانی صحت

2. دانشیار دانشگاه تربيت مدرس ، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربيت مدرس، تهران

3. دانشجوي دکتري فیزیولوژی گیاهی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه تربيت مدرس، تهران

چکيده

امروزه اغلب شرکت ‌هاي معتبر تولید لوازم آرايشي و بهداشتي دنيا به سمت توليد مواد با فرمولاسيون‌ هايي بر پايه گياهان دارويي روي آورده اند. در اين بين ايران يکي از کشورهايي است که توانايي توليد گونه‌هاي متفاوت و متنوعي از گياهان دارويي را دارد که در توليد انواع لوازم آرايشي و بهداشتي مي‌توانند به کار گرفته شوند و اين امر مي‌تواند فرصت بي‌نظيري براي سرمايه‌گذاران اين بخش باشد. از این رو شناسایی گیاهان مطلوب مورد استفاده در صنایع بهداشتی و توجه به نوع و میزان عناصر موجود در آنها تاثیر بسزایی در کیفیت محصول تولیدی خواهد داشت.

به منظور نیل به این هدف گیاهان مورد استفاده در شرکت صنعتی و بازرگانی صحت شامل: حنا (Lawsonia Inermis L.)، بابونه(Matricaria Chamomilla L.) و سدر (Ziziphus spina Christi L.) انتخاب و به منظور سنجش برخی عناصر با استفاده از دستگاه XRF و Kjeldahl آماده سازی گردید.

نتایج (برحسب درصد) حاصل از تعیین غلظت عناصر نیتروژن (N)، فسفر (P)، پتاسیم (K)، منیزیم (Mg)، آهن (Fe) و کلسیم (Ca) در گیاهان مورد بررسی نشان داد کلیه گیاهان مذکور، به میزان کافی از عناصر مورد نیاز جهت تغذیه فولیکول مو برخوردار بودند. با توجه به نقش مهم و مستقیم عناصری از جمله سیلیسیوم و آهن که به ترتیب در جوان سازی پیاز مو و اکسیژن رسانی به آن دارند، استفاده از گیاه بابونه به سبب غنی بودن از این دو عنصر مفید می تواند در زیبایی و تقویت مو نقش مهمی را ایفا کند.

کلمات کلیدی:بابونه،حنا،سدر، XRF

شامپو

برگزاری پنجمین کنگره عناصر کمیاب در دانشگاه تربیت مدرس- دیماه سال 95
در این کنگره از مقالات برتر و برگزیدگان کنگره با اعطا گواهینامه تقدیر به عمل آمد.

ششمین کنگره ملی گیاهان دارویی

19 و 20 اردیبهشت ماه 1396 - مرکز همایش های آدینه تهران

EFFECTS OF EXTRACTION DURATION ON NATURAL COMPOUNDS OF THREE IRANIAN ECOTYPES OF LAWSONIA INERMIS L

میترا جمشیدی1، فائزه قناتی2، معصومه صفری3

1. پژوهشگر شرکت صنعتی و بازرگانی صحت

2. دانشیار دانشگاه تربيت مدرس ، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربيت مدرس، تهران

3. دانشجوي دکتري فیزیولوژی گیاهی ، دانشکده علوم زیستی ، دانشگاه تربيت مدرس، تهران

چکيده

حنا با نام علمی Lawsonia inermis L. گیاهی است از خانواده Lythraceae که به دلیل دارا بودن ماده رنگی به نام" لاوسون" از دیرباز در سراسر دنیا به عنوان ماده آرایشی سنتی مورد استفاده قرار می گرفته است. همچنین در گذشته استفاده از برگهای حنا در مصارف دارویی نیز جایگاه ویژه ای داشته است. دلیل این امر وجود مقادیر زیادی از ترکیبات فنلی در این گیاه است که خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدان به این گیاه می بخشد. در این تحقیق به بررسی اثر مدت زمان عصاره گیری با آب گرم بر روی ترکیبات طبیعی سه اکوتیپ گیاه حنا پرداخته شد. به این منظور گیاهان از سه منطقه جیرفت (استان کرمان)، دلگان (استان سیستان و بلوچستان) و کازرون (استان فارس) جمع آوری گردید. عصاره گیری گیاهان جمع آوری شده با استفاده از آب جوش در مدت زمان 2 و 6 ساعت صورت پذیرفت و ترکیبات طبیعی عصاره ها با استفاده از روش های مناسب مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که کمترین مقادیر لاوسون، فلاونوئید و فنل که سه ترکیب مهم در گیاه حنا به شمار می آیند در تمام اکوتیپ های مورد ارزیابی مربوط به زمان 6 ساعت عصاره گیری بود. در صورتی که میزان تانن با افزایش زمان عصاره گیری در همه نمونه ها افزایش یافته بود. بر اساس نتایج حاصل شده و اهمیت ترکیبات فلاونوئیدی و لاوسون، کاهش مدت زمان عصاره گیری برای گیاهان مورد استفاده در صنایع آرایشی و بهداشتی و به طور خاص حنا، پیشنهاد می گردد. این در حالی است که افزایش زمان عصاره گیری حنا می تواند در افزایش ترکیبات موثر در درمان اختلالات پوستی موثر واقع گردد.

کلمات کلیدی: حنا ، عصاره گیری، لاوسون

برگزاری پنجمین کنگره عناصر کمیاب در دانشگاه تربیت مدرس- دیماه سال 95
در این کنگره از مقالات برتر و برگزیدگان کنگره، با اعطا گواهینامه، تقدیر به عمل آمد.