Ethyl Panthenol

نام شیمیایی آن Panthenyl Ethyl Ether می باشد و با سایر نام های DL-Panthenyl Ethyl Ether ، Panthenyl Ethyl Ether و DL-Ethyl Panthenol شناخته می شود.
فرمول بسته شیمیایی این ترکیب C11H23NO4 با وزن ملکولی 233/31 می باشد.
از نظر ظاهری Ethyl Panthenol مایعی شفاف، بی رنگ تا زرد کمرنگ و نسبتاً ویکسکوز (با ویسکوزیته 3800cp در دمای 30 درجه)، در دمای اتاق به آسانی قابل استفاده می باشد و استفاده آن آسانتر از DL-Panthenol است، در دمای اتاق بویی شبیه بوی شیر دارد. نقطه جوش آن 150 درجه سانتی گراد است و جاذب رطوبت است.
اتیل پنتنول به عنوان مکمل D-Panthenol یکی از ترکیب های اکتیو بسیار مهم است که در بسیار ی از فرمولاسیون های معمول مراقبت از مو استفاده می شود.
ترکیبی از D و L اتیل پنتنول برای مصارف آرایشی و بهداشتی بکار می رود.
PH محلول 10% آن ماکزیمم 9 تا 11 است و PH محصول نهایی باید بین 3.5 تا 70.5 باشد.
Ethyl Panthenol به آسانی در آب، الکل، گلیسیرین و پروپیلن گلیکول حل می شود. در روغن آفتابگردان، روغن ذرت و روغن بادام زمینی نیز حل می شود ولی در چربی ها، روغن های معدنی، پارافین و سیلیکونها حل نمی شود.
این ترکیب در هوا و نور پایدار است ولی نسبت به حرارت حساس است و در دمای بالاتر از 70-75 درجه ممکن است راسمیزه شدن اتفاق بیفتد بنابراین باید در دمای اتاق نگه داری گردد.
Ethyl Panthenol فقط در محصولات مراقبت از مو استفاده می شود.

نقش Ethyl Panthenol در محصولات مراقبت از مو:

  • به سرعت به ساقه و ریشه مو نفوذ کرده و نشست پیدا می کند.
  • با استفاده پیوسته نفوذ و نشست آن افزایش می یابد.
  • به اسید پنتوتنیک (ویتامین B5 که یک پارامتر حیاتی در سلامت موهاست) در مو تبدیل می شود.
  • رطوبت موها را برا ی مدت طولانی حفظ می کند.
  • به موها حالت می دهد بدون اینکه آن ها را سنگین کند.
  • آسیب ناشی از شانه خوری موی مرطوب را کاهش می دهد.
  • دو شاخه شدن انتهای موها را کاهش می دهد.
  • موها را حجیم و پرپشت می کند.
  • قدرت کشش (انعطاف پذیری) مو را افزایش می دهد.
  • موها را درخشنده و براق می کند بدون ایجاد ظاهری چرب در موها.
  • به ترمیم و تقویت موهای آسیب دیده با نگه داشتن رطوبت موها کمک می کند.
  • جلوگیری از آسیب دیدن موها در اثر سشوار که باعث از دست دادن رطوبت و کاهش استحکام موها می شود.
  • نفوذ و نشست و تأثیر آن در موهای آسیب دیده بیشتر است.
  • از موها در مقابل اثرات مخرب محیطی و سایر فاکتور های استرس زا محافظت می کند.

Ethyl Panthenol به عنوان یکی از ترکیبات مورد استفاده در شامپوها، نرم کننده ها، لوسیون های مو و درمان پوست سر نه تنها به موها براقیت می بخشد، بلکه استحکام و نرمی و صافی موها را نیز افزایش می دهد.
در بین مشتقات پنتوتنیک اسید این ماده حتی در غلظت های بالا، حالت چسبندگی ایجاد نمی کند و ویسکوزیته مناسبی ندارد.

تحقیقات نشان می دهد:

  • نشست و نفوذ Ethyl Panthenol از D-Panthenol بیشتر است.
  • نشت و نفوذ Ethyl Panthenol و D-Panthenol روی موهای آسیب دیده (رنگ شده) بیشتر از موهای نرمال است.
  • Ethyl Panthenol نسبت به D-Panthenol در طول زمان یکسان رطوبت بیشتری را در موها نگه می دارد.

اتیل پنتنول مانند D-Panthenol در پوست به اسید پنتوتنیک تبدیل می شود. البته سرعت تبدیل D-Panthenol به اسید پنتوتنیک خیلی بیشتر از Ethyl Panthenol است. اسید پنتوتنیک سپس به عنوان یک ماده مهم در ساختار کوآنزیم Aمورد استفاده قرار می گیرد که نقش اصلی را در متابولیسم سلولی ایفا می کند.
رطوبت دهندگی از موارد بسیار مهم در مو علی الخصوص در چند ساعت اول پس از شستشو با شامپو می باشد که مو در معرض انواع فشار ناشی از شانه خوری، برس زنی و سشوار قرار می گیرد و Ethyl Panthenol رطوبت مورد نیاز در موها را برآورده می نماید.
یک گرم پنتوتنیک اسید برابر 1.064 گرم D-Panthenol Ethyl Ether است.
یک گرم D-Panthenol برابر 1.137 گرم D-Panthenol Ethyl Ether است.
یک گرم D-Calcium Pantothenate برابر 0.979 گرم D-Panthenol Ethyl Ether است.

دوز مصرف آن در:
شامپو: 0.5 تا 1%
نرم کننده: 0.5 تا 1%

 

بازگشت به صفحه دانستنی های علمی