شامپو
  • اطلاعات محصول
  • مواد تشکیل دهنده
  • اسرار گیاهان

شامپو حاوی عصاره کتیرای صحت مناسب برای انواع مو می باشد اما برای موهای خشک و معمولی مناسب تر است

خواص مورد انتظار از این محصول

  • این محصول با خاصیت مرطوب کنندگی و تامین رطوبت مورد نیاز آن موجب نرمی مو می شود.
  • این محصول باعث بهبود شانه پذیری مو در حالت خیس وخشک می شود.
  • عصاره ی کتیرای موجود در این محصول باعث افزایش درخشندگی مو می شود.
  • این محصول باعث حفظ حالت موها می شود.
وزن تعداد در کارتن شامپو
۳۰۰ گرمی ۲۴
عصاره کتیرا دی سدیم لوریل اتر سولفوسوکسینات کوکامیدو پروپیل بتائین
پروپیلن گلایکول پلی کواترنیوم 10 نگهدارنده مجاز آرایشی و بهداشتی
دی سدیم EDTA اسید سیتریک دی سدیم کوکوآمفو دی استات
کوکونات فتی اسید دی اتانول آمید ویتامین د-پنتنول سدیم کلراید
گلیسرین سدیم لوریل اتر سولفات سدیم لوریل اتر سولفات صدفی
اسانس مجاز آرایشی وبهداشتی
مواد تشکیل دهنده شامپو کتیرا صحت

شامپو

فارسی: کتیرا

نام علمی: Tragacanth

گیاهانی علفی یا به صورت بوته های چوبی خاردار و یا عاری از خار می باشند. پراکندگی فراوان در کشور ما دارند بطوریکه در هر منطقه، نوعی از آن به چشم می خورد. انواع مولد کتیرا و بطور کلی ، گونه هائی از آنها که بوته مانند و دارای ساقه های چوبی هستند، گون نامیده می شوند.

این گیاهان عموما برگ هائی مرکب از برگچه های متعدد و غالبا فرد دارند ولی در بین آنها ندرتا گیاهانی با برگ های ساده نیز یافت می شود. گلهای آنها به رنگ های صورتی ، قرمز ، آبی ، بنفش ، زرد سفید و مجتمع به صورت گل آذین های مختلف خوشه یا سنبله است. بعضی از آنها نیز گلهائی واقع در محور ساقه دارند.

در ساقه بعضی از نمونه های بوته مانند گون ها، نوعی ماده صمغی فراهم می گردد که خود به خود و یا بر اثر ایجاد شکاف به خارج ترشح می شود. این ماده که به سهولت بر روی ساقه خشک می گردد، پس از جمع آوری تحت نام کتیرا، به بازارها عرضه می شود.

گون های مولد کتیرا بیشتر در مناطق گرم و اراضی خشک و بایر و کوهستانی آسیای صغیر، سوریه، ارمنستان مخصوصا ارض روم، آنقره، ایران و ... می رویند.

در ایران ، متجاوز از 500 گونه Astragalus در نواحی مختلف پراکندگی دارند که تعدادی از آنها مولد کتیرا هستند. مهم ترین گون های مولد کتیرا به قرار زیر می باشند:

کاربرد:

  1. Astragalus adscendens Boiss. et Hausskn. در نواحی کوهستانی جنوب غربی ایران ، خوزستان و لرستان می روید.
  2. A. brachycalyx Fisch در نواحی کوهستانی کردستان و منطقه حدود آن پراکندگی دارد.
  3. A. gummifer Labill. مهمترین گونه مولد کتیراست و در لبنان سوریه، ارمنستان و کردستان می روید.
  4. A. microcephalus Willd. در آسیای صغیر، ارمنستان ، ترکیه و ایران (پلور در ارتفاعات 2500 متری) یافت می شود.
  5. A. pycnocladus Boiss. et Hausskn. در مغرب ایران ، دوبراران، شاه چنار، تراران و تفرش (اراک) می روید.
  6. A. kurdicus Boiss. در نواحی جنوب ایران: بوشهر و کوه شورموگ chormug وجود دارد.
  7. A. verus oliv. از یونان تا قسمتی از تواحی غربی ایران مانند کرمانشاه ، همدان ، آورومان و شاهپو پراکندگی دارد.
  8. A. keratensis Bunge در مشرق ایران و کوه کرات یافت می شود.
  9. A. cyllenus Boiss. et Heldr. در ایران یافت نمی شود.
  10. A. creticus Lamk. در ایران یافت نمی شود.
  11. A.leioclados Boiss. در کوه های مغرب ایران، الوند، کویر اراک و جاده لنکران انتشار دارد.
  12. A.heratensis Bunge. هریرود.
  13. A. strobiliferus Royle. دره هریرود.

بطوریکه ملاحظه می گردد ، قسمت اعظم گون های مولد کتیرا در نواحی مختلف ایران یافت می گردند. کتیرا، در بازار تجارت به صورت قطعات مسطح ، نوار مانند و چین خورده و یا رشته ای شکل، معمولا نامنظم و به رنگ های سفید یا مایل به زرد وو غالبا کدر (بندرت شفاف) در معرض استفاده قرار می گیرد.

کتیرا، ماده ای است سخت با مقاومت و بدون بو که در گرمای 100 درجه ، 15 درصد آب خود را از دست میدهد. از سوختن آن، خاکستری معادل 3 تا 4 درصد وزن اولیه ، برجای می ماند که شامل کربنات دوشو، فسفات ها و ... است. کتیرا در آب حل نمی شود ولی با جذب آب، به صورت لعاب چسبنده ای د رمی آید. اگر مقداری از کتیرا پس از قرار گرفتن در آب، زیر میکروسکپ مورد بررسی قرار گیرد، سلولهای تغییر شکل یافته ای با جداره های نسبتا ضخیم در آن مشاهده می گردد که در مرکز آنها، دان های آمیدون به صورت ذرات کوچک و گرد یا به اشکال دیگر دیده می شود.

ترکیبات شیمیائی – از هیدرولیز کتیرا، دو قسمت، یکی محلول و دیگری غیرمحلول نتیجه می شود. قسمت محلول آن که در سال 1929 توسط نرمن به تراگاکانتین موسوم گردید. عبارت از اسیداورونیک متصل به چند مولکول آرابینوزاست. قسمت غیر محلول آن، باسورین نامیده می شود و منحصرا شامل اسیدگالاکتورونیک متصل به قندهای گالاکتوز و گزیلوز می باشد. بعلاوه قندهای آزاد و مشتقات متوکسیل نیز در کتیرا یافت می شود.

آزمایش: اگر یک گرم کتیرا در 100 گرم آب مقطر به مدت 24 ساعت خیس بخورد، مایع لعابی کدری باید از آن حاصل شود که منحصرا مرکب از ذرات صمغ تورم یافته باشد. اگر محلول مذکور از کاغذ صافی عبور داده شود، قسمت غیرمحلول آن که بر روی کاغذ صافی باقی می ماند یا با آب ید، رنگ آبی حاصل کند ولی قسمت محلول که از کاغذ صافی عبور نموده است نباید این رنگ را بگیرد.

خواص درمانی، کتیرا، اثر درمانی معینی در پزشکی ندارد. در داروسازی به مصارف تهیه موسیلاژ و گرد کتیرا و همچنین تهیه قرص های مختلف مانند قرص های بم دو تلو ، بی کربنات دوسو ، شاربن ، برات سدی ، کلرات پتاسیم، کلریدرات کوکائین ، ایپکاکوانا و غیره می رسد. بعلاوه چون داروئی است امولسیون دهنده ، جهت معلق نگهداشتن گردهای داروئی غیر محلول در آب بکار می رود. مصارف صنعتی کتیرا بسیار زیاد است.


فهرست منابع:

      زرگری ، علی - گیاهان دارویی - چاپ چهارم انتشارات دانشگاه تهران 1366.
  • شامپو سدر صحت
  • شامپو حنا صحت
  • شامپو بابونه صحت
  • شامپو مورد صحت
  • شامپو سیر صحت
  • شامپو کتیرا صحت
  • شامپو نعنا صحت
  • شامپو زیتون صحت شامپو گیاهی
  • شامپو نارگیل صحت شامپو گیاهی
  • شامپو بادام صحت شامپو گیاهی
  • شامپو تخم مرغ صحت
  • شامپو پروتئین صحت
  • شامپو جوانه گندم صحت
  • شامپو شیر صحت
  • شامپو ضد شوره صحت شامپو گیاهی
  • شامپو برای موهای معمولی صحت
  • شامپو برای موهای چرب صحت
  • شامپو برای موهای خشک صحت
  • شامپو ملایم صحت
  • شامپو خیلی ملایم صحت
  • شامپو بچه صحت
  • شامپو بچه صحت
  • شامپو بچه صحت
  • شامپو بچه صحت